Rullställning - Köp rullställningar av hög kvalitet | Ställning.se
Stort lager - Snabba leveranser Prisgaranti - Före och efter köp Service hela vägen

Rullställningar

Funktionella rullställningar av rätt typ är viktiga för alla typer av byggprojekt. Rullställningar från Alufase är ett utmärkt val när du behöver kunna arbeta på höjden samtidigt som ställningen ska vara lätt att flytta. Ett av marknadens bästa rullställningar med överlägsen kvalitet!

       

Anpassning till nya arbetsmiljöreglerPineapple

På grund av nya direktiv från Arbetsmiljöverket levereras från och med den 17 november 2020 en ny sorts ramar (400). Stagen man sätter plattformarna på var placerade med 300 mm mellanrum på den tidigare modellen. På den nya modellen är mellanrummet 400 mm. Uppdatering av hemsidan görs löpande men för tillfället är ställningarna på produktbilderna med den äldre rammodellen. Du kan läsa mer om förändringen här.

Fördelar med en rullställning

Den absolut största fördelen med att använda en rullställning är dess flexibilitet. En rullställning är både lätt att bygga upp samt smidig att flytta. Det här är något som underlättar arbetet och som gör att du på ett enkelt sätt kan nå svåråtkomliga områden.

Arbetet blir mer effektivt när du snabbt, enkelt och säkert kan flytta på och justera ställningen efter behov. På så sätt är rullställningar idealiska i projekt som kräver extra stor flexibilitet. Hjulen på rullställningen går givetvis att låsa, så att arbetet kan utföras på ett säkert sätt.

En annan fördel med en rullställning är att de är relativt lätta jämfört med andra byggställningar då de är tillverkade i aluminium.

Rullställning från Alufase

Alufase är en av marknadens bästa rullställningar med överlägsen kvalitet och 10 års garanti. Tre gånger starkare och 10 gånger längre livslängd jämfört mot vanliga svetsade rullställningar.

Även om rullställningar väger mindre har man fortfarande inte gjort avkall på säkerhet och stabilitet. Du behöver alltså aldrig oroa dig över att säkerheten blir lägre jämfört med andra byggställningar, så länge du följer säkerhetsföreskrifterna för din ställning.


Rullställningar kan användas till allt från underhållsarbeten till installationer. Tänk på att rullställningen inte kan användas för tillträde till exempelvis tak. I dessa fall ska fasadställning användas.

Rullställning i olika bredd och höjd

Rullställningar ger flexibilitet samt rörlighet och gör att det går att arbeta effektivt och säkert. Olika projekt kräver förstås varierande höjd och bredd på byggställningen. Därför har vi satt samman ett brett sortiment med rullställningar i olika storlekar. Det gör det enklare för dig att hitta rätt typ av ställning för ibland behöver man nå extra högt med korta punktinsatser t.ex. byta lysrör i stora hallar och ibland är det större insatser som görs och då kanske man behöver en större arbetsyta uppe på ställningen, vid t.ex. målning och renovering av panelen på huset.

Vi kan också hjälpa dig med skräddarsydda lösningar eller olika specialkonstruktioner ch du är alltid välkommen att kontakta oss med frågor rörande rullställningar.

Olika sorters ställningar

Hantverkarställningar

Hantverkarställningar kallar vi de mindre varianterna av rullställning vars grundsektion bygger på en dragspelsfunktion. De har mindre hjul (125 mm i diameter), en plattformslängd på 2,0 meter och i våra färdiga paket byggs den med en plattform i bredd och upp till 8,0 meters arbetshöjd.Till dessa paket kan man köpa till benjusteringspaket till hjulen för att få ställbarhet på dessa med 40 cm.

Dessa är i sitt grundutförande tänkta att användas inomhus men med några små justeringar fungerar de utmärkt även utomhus.

Rullställningar

Rullställning bygger som standard på lösa sidoramar och stag, men dragspelsfunktionen finns som tillval om det är önskvärt.De har större hjul ( 200 mm i diameter), en plattformslängd på 2,5 meter och finns i enkelbredd och dubbelbredd (två plattformar bredvid varandra) och upp till 12 meters arbetshöjd. I alla rullställningspaket ingår alltid benjusteringspaket.Våra kunder är såväl privatpersoner som yrkesfolk och till de paket som kräver det har vi skapat säkerhetspaket som man kan komplettera med för att möta de krav som Arbetsmiljöverket ställer (AFS 2014:3).

Våra rullställningar är i sitt grundutförande extrautrustade med stora hjul samt justerbara ben för att fungera utmärkt utomhus, men de fungerar förstås lika bra inomhus. 

Special

Utöver våra sammanställda paket kan vi även erbjuda alla paket i t.ex. 3-meterslängder eller olika speciallösningar som långa landgångar, arbetsplattformar eller till och med bardiskar. Kontakta vår kundtjänst så hjälper vi dig vidare på info@stallning.se eller 0586-53 000.