Ställningsutbildning - bli certifierad ställningsmontör
Stort lager - Snabba leveranser Prisgaranti - Före och efter köp Service hela vägen

Ställningsutbildning 2 till 9 meter

Gå ställningsutbildning – bli certifierad ställningsmontör.

När du yrkesmässigt arbetar med byggställningar över 2 meter behöver du gå en allmän ställningsutbildning för att säkerställa kunskaperna. Vi erbjuder denna utbildning med ett innehåll som höjer kompetensnivån och ökar säkerheten för alla som arbetar med den här typen av byggnationer. I slutet av utbildningen kommer du att få ett utbildningsbevis som visar att du är en certifierad ställningsmontör.

Ställningsutbildning
Allmän ställningsutbildning 2-9 m i Karlskoga.I samarbete med Renta Karlskoga erbjuder vi återigen allmän ställningsutbildn...
3000 kr

En ställningsutbildning hjälper dig bygga säkert

Med en allmän ställningsutbildning får du den kunskap du behöver för att säkert montera byggnadsställningar. Det innebär att de som sedan ska arbeta på och med ställningen inte bara ska kunna arbeta säkert, utan de ska känna sig säkra.

Utbildningen riktar sig till dig som vill bygga 2-9 meter höga byggställningar. Det innefattar att bygga upp dem, bygga om, plocka ner eller leda arbetet kring det här. Det är ett krav från Arbetsmiljöverket att du gått en sådan här kurs för att du ska få hantera byggställningar på över 2 meter i yrkesmässigt bruk. Dessa krav finns inte om man använder byggställningen i privat syfte.

Det här ingår i en ställningsutbildning 2-9 m

När du har genomfört en ställningskurs blir du certifierad ställningsmontör. Syftet med en sådan här typ av kurs är att höja kunskapsnivån för dem som arbetar med det, såväl som att höja säkerheten på hela arbetsplatsen. Genom en djupare kunskap kring byggställningar kan vi eliminera vissa risker och därmed skapa en mer säker arbetsmiljö.

Ställningsutbildningen hålls under en dag och efter genomförd kurs i ställningsbyggnad och godkänt prov får deltagarna sina utbildningsbevis och kan kalla sig för certifierade ställningsmontörer.

Utöver det ger kursen även en kunskap som bidrar till kostnadseffektivitet såväl som tidsbesparing med optimerad användning av de resurser som finns. Du lär dig bland annat hur du kan:

  • öka säkerheten
  • minimera risken för personskador
  • förbättra effektiviteten

Nedan har vi samlat några vanliga frågor när det kommer till ställningsutbildning. Du är också välkommen att höra av dig till oss för mer information.

Hur länge gäller en ställningsutbildning?

När du väl har fått din certifiering är den alltid giltig och den löper inte ut efter en viss tid. Men du kan däremot behöva uppdatera dig med jämna mellanrum, i takt med att regelverken ändras och liknande.

Varför krävs det en allmän ställningsutbildning?

Eftersom byggställningarna finns för att underlätta arbetet för dem som arbetar på hög höjd är det av största vikt att de är säkert uppförda. Det är ett viktigt steg för att undvika fallolyckor eller liknande.

Vad säger lagen om ställningsutbildning?

I Arbetsmiljöverkets föreskrifter finns det direktiv om att uppförande, nedmontering eller väsentlig ändring av byggställningar alltid ska ledas av en person som är kompetent och har tillräckligt mycket kunskap om hur monteringen ska utföras. Personen ska genomgå en ställningsutbildning och ha praktiskt erfarenhet och teoretisk kunskap om den här typen av arbetsmoment.