Väderskydd för byggställningar - Vädersäkra bygget | Ställning.se
Stort lager - Snabba leveranser Prisgaranti - Före och efter köp Service hela vägen

Väderskydd för ställningar

I Sverige kan vi drabbas av dåligt väder, oavsett årstid. Då kan ett väderskydd för ställning vara optimalt om den ska stå uppe under ett anläggnings- eller byggarbete. Genom att köpa väderskydd bidrar du dessutom till en bättre arbetsmiljö för dina anställda och ser till att ni kan arbeta även under sämre väderförhållanden.

Hos oss kan du hitta väderskydd till pris som är fördelaktiga och håller hög kvalitet, ett måste i byggbranschen. Eftersom de också finns i olika system kan du bygga väderskydd med helt individuella lösningar.

Solideq Wepro – "tak över tak"

Solideq Wepro är ett komplett ”tak-över-tak”-system som skyddar byggprojekt från svåra väderförhållanden. Solideq Wepro säkerställer en säker och kontinuerlig utveckling av byggprojektet och erbjuder goda arbetsförhållanden.

Vi levererar två olika system: 500 och 750. Fackverksbalken har ett integrerat kederspår för den anpassade kederduken; således har systemet färre delar och monteras därför snabbare än konkurrerande system.

Solideq Wepro kan även levereras i ett fast system samt skjutbart och öppningsbart vilket underlättar hanteringen av material på projekten. Systemet kan installeras direkt på ställningar eller andra strukturer.

Med förstärkning är spännvidder på upp till 36 meter möjliga. Varje projekt är designat och beräknat av våra ingenjörer.

Kontakt gärna kundtjänst eller titta i vår produktbroschyr för mer information om våra väderskydd för byggställningar.
Användningsområden för väderskydd

Ett väderskydd förhindrar vind, regn och snö från att orsaka fuktskador på material och byggnationer. Alla som arbetar med projektet är tryggare under ett väderskydd eftersom det minskar risken för arbetsrelaterade skador, exempelvis vid hård vind. Det ger förstås också bättre förutsättningar och större bekvämlighet för dem som arbetar, vilket har en positiv effekt på kvaliteten. 

Vi erbjuder både fasta, skjutbara och öppningsbara väderskydd till olika typer av byggställningar, som rullställningar eller ramställningar. Fasta alternativ är perfekta när inga större konstruktioner behöver lyftas in, medan de skjutbara och öppningsbara möjliggör för mer flexibla lösningar.

Väderskydd och arbetsmiljön

Ett väderskydd är allra mest hjälpsamt under höst och vinter när det regnar, snöar och blåser som mest. Men det kan ändå vara en bra idé att använda skyddet året runt. Regn och hårda vindar kan uppstå oavsett årstid. Med någon typ av väderskyddstak är både ditt material och din personal väl skyddad från vädret.

Är en presenning samma sak som ett väderskydd?

Det är stor skillnad mellan att använda väderskydd och presenning. En presenning har inte möjlighet att skydda från fukt på samma sätt som ett regelrätt väderskydd. De uppfyller oftast inte heller reglerna för dimensionering. Ett väderskydd behöver dimensioneras och anpassas i storlek utifrån varje situation i förhållande till läge, projektstorlek och personalstyrka.

Att tänka på vid köp av väderskydd

När du ska köpa ett ställningsskydd finns det en del saker att tänka på. Du måste bland annat beräkna belastningen som kommer att förekomma. Det beror förstås på hur mycket det kommer att blåsa, snöa eller regna och var väderskyddet ska stå. Ett utsatt läge ger behov av skydd som klarar mer belastning medan väderskydd i stadsmiljö inte alltid utsätts för lika hårt slitage.

Regler för fri arbetshöjd

En annan sak att ha i åtanke är den fria arbetshöjden som behövs under väderskyddet. Utifrån Arbetsmiljöverket bör arbetshöjden aldrig understiga 2,10 för att alla som arbetar i projektet ska kunna ha en ergonomisk arbetsposition och verktyg och material kunna hanteras på ett bra sätt.

Utbildning för montering av väderskydd

För att få bygga en ställning med väderskydd krävs också en tilläggsutbildning till den ordinarie ställningsutbildningen som krävs för den här typen av monteringar.

Många fördelar med väderskydd

Eftersom de väderskydd vi har i vårt sortiment är anpassningsbara på flera sätt kommer du att hitta en lösning som passar projektet i er entreprenad, oavsett läge och storlek. Ett väderskydd är alltid värt den extra kostnaden eftersom det gör att arbetet blir mer effektivt. Arbetet går helt enkelt i regel fortare när väderleken inte sätter käppar i hjulen för delar av projektet.

Oavsett om du letar efter ett fast, skjutbart eller öppningsbart väderskydd kan du hitta det hos oss. Fasta väderskydd passar bäst om det är ett mindre projekt där inga stora mängder material behöver flyttas in. För stora projekt finns skjutbara och öppningsbara väderskydd som också kan byggas etappvis, vilket ger en minskad materialåtgång och innebär på så sätt mer kostnadseffektivitet för firman. Välkommen att ta kontakt med oss för mer information samt beställning.