PA-SO Gavelskydd | Fallskydd för tak - Fallskydd & Säkerhet |
Stort lager - Snabba leveranser Prisgaranti - Före och efter köp Service hela vägen
PA-SO Gavelskydd  i gruppen Fallskydd & Säkerhet / Fallskydd för tak hos Ställning.se (PA-0077-R)
PA-SO Gavelskydd
  0586-53 000 Service hela vägen
Stora lager - snabb leverans Prisgaranti

PA-SO Gavelskydd

Pa-So Produkter
Gör dina val nedan
 
Antal: 
Frakt:
Artnr:
PA-0077-R
Kampanj:
Antal:
0
Kampanjstart:
Kampanjstopp:
  • Beskrivning
  • Detaljerad info
  • Vanliga frågor

PA-SO Gavelskydd till dina takjobb

PA-SO Gavelskydd består av ett Skyddsräcke (PA-00930) och en Konsol (PA-0077B). Konsolen är ställbar i höjdled upp till 30 cm och djupled 45-70 cm.

Produkten är inte typkontrollerad, men typkontrollintyg krävs heller inte för denna typ av produkt. Kravet på gavelsidor är att skyddet ska klara 35 kg tryck på högsta punkten, samt nytt är att det ska finnas fotlist på gavelsidorna. Vi rekommenderar fyra till fem kompletta gavelkonsoler med skyddsräcke på varje gavelsida av en normal villa, 2x3tum eller 2x4tum.

Krav som gäller vid takskydd

För skyddsräcken som skall användas på horisontella ytor (upp till 10 grader) får mellanrummet mellan överledare och mellan ledare respektive mellanledare och fotlist eller arbetsplanet vara högst 47 cm. På mer sluttande takjobb krävs tätare skyddsräcken. Upp till 30 grader gäller högst 25 cm mellan rum på skyddräcket Fotlisten höjd skall vara 15 cm. För jobb på tak med ett taklut över 30 grader så skall skyddsräckets täthet vara högst 10 cm plus ett stålnät eller nylon nät för fallande föremål. 

Krav för landgång eller arbetsbrygga

Arbetsbryggor kan monteras i bjälklagskanten eller i vertikala delar av stommen. Infästningar bör planeras i god tid och om möjligt förberedas i byggnadens eller anläggningens stomme.